Zoeken

Coach Hakim Ziyech ontslagen

8 september 2022 - 15:00 - Sport

©

De Duitser Thomas Tuchel is woensdag ontslagen als trainer van Chelsea FC. De beslissing volgt op de 1-0 nederlaag van The Blues tegen Dinamo Zagreb in de Champions League.

Na de slechte start tegen Dinamo Zagreb in de Champions League, moet coach Thomas Tuchel opstappen. Ook de spelers van de club krijgen veel kritiek, met name de houding van Hakim Ziyech bij een vrije trap zou symbool staan voor de chaos die er heerst.

Lees ook: Wens Ten Hag om Ziyech te contracteren teniet gedaan

In een verklaring op de website van Chelsea is te lezen dat de eigenaren het, honderd dagen na de overname, "een geschikt moment vinden voor een transitie". De club bedankt Tuchel voor de bewezen diensten en zegt dat hij "altijd een plaats in de clubgeschiedenis zal hebben" na het winnen van de Champions League, de Europese Supercup en het WK voor clubs. De club wil geen verder geen commentaar geven over zijn ontslag, totdat er een nieuwe coach is aangesteld.

Lees ook: Voormalig Chelsea speler boos op Hakim Ziyech

De 49-jarige Tuchel is ook oud-coach van Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain en nam in januari 2021 de functie van Blues-trainer over, ter vervanging van Frank Lampard. Hij verlaat Stamford Bridge na een teleurstellende start van het Premier League-seizoen, waarin Chelsea twee nederlagen leed, tegen Leeds en Southampton.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team