Zoeken

Chinese elektrische auto XEV in Marokko geproduceerd

29 december 2022 - 07:00 - Economie

©

De Chinese elektrische stadsauto van het merk XEV wordt in Italië gedistribueerd door het Venetiaanse Campello Motors. Dat bedrijf wil de auto binnenkort in Marokko gaan produceren. Onderhandelingen hierover zijn aan de gang.

De productie in Marokko van de Chinese 100% elektrische stadsauto van het merk XEV wil inspelen op "een behoefte om de distributieketen te verkorten door een fabriek dicht bij de Europese markt te openen, om de voortdurende stijging van transportkosten en de onzekerheden als gevolg van de internationale situatie het hoofd te bieden", aldus de website Tracednews.

Lees ook: Sumitomo bouwt 9 fabrieken in Marokko en creëert 16.000 banen

Het voertuig zal worden geproduceerd op een locatie in de buurt van Tanger, "een strategische plek voor de verbindingen met de Europese markt". Een overeenkomst met de Marokkaanse autoriteiten zou "in de komende maanden" officieel kunnen worden gemaakt, zodat de productie tegen 2024 ook effectief van start kan gaan. De onderhandelingen over het project zitten volgens de website "in een vergevorderd stadium".

Lees ook: Marokko: auto-export dit jaar goed voor 100 miljard dirham

Het bedrijf XEV Trade, voor 51% eigendom van Campello Motors en geleid door Andrea Campello, blijft verantwoordelijk voor de distributie en de marketing van het voertuig. Het Europese filiaal van de autofabrikant in Padua huisvest de showroom van het 100% elektrische merk. "Volgens ons tijdschema moeten we in de eerste helft van 2024 vanuit Marokko kunnen exporteren", aldus Giovanna Zandarin, die toezicht houdt op de operatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team