Zoeken

Dacia Spring binnenkort in Marokko geproduceerd?

15 mei 2023 - 13:00 - Economie

©

Na het besluit van Frankrijk om de ecobonus te hervormen voor elektrische auto’s, die de Europese auto-industrie ten goede zal komen, overweegt het merk Dacia de mogelijkheid om het in China geproduceerde model Spring te verplaatsen naar Roemenië of Marokko.

De Dacia Spring is een groot succes op de Franse markt en overtreft de concurrentie, waaronder Tesla. Er werden ruim 110.000 bestellingen geplaatst sinds de lancering van het automodel in de herfst van 2021. "Dacia heeft geprofiteerd van de opwaardering van de concurrentie. Het merk bevond zich al in een monopoliepositie in het lagere segment, en de industrie heeft de weg verder geopend", zegt Bernard Jullien, docent aan de Universiteit van Bordeaux en kenner van het bedrijf, tegen L’Express. "Zelfs met de hogere prijzen blijft Dacia ver onder die van zijn concurrenten. Hierdoor behaalt het merk zowel hoge verkoopvolumes als indrukwekkende winsten."

Lees ook: Elektrische Dacia Spring dit jaar nog in Marokko verkocht

Maar de hervorming van de ecobonus, waarvoor "rekening wordt gehouden met de CO2-uitstoot van het voertuig" om "batterijen en in Europa geproduceerde voertuigen te ondersteunen", zou een negatieve invloed kunnen hebben op de verkoop van de batterij-aangedreven Spring. "Als de situatie verandert, zullen we proberen passende antwoorden te vinden", antwoordt Lionel Jaillet, verantwoordelijke bij Dacia. Het merk overweegt in dat geval een verplaatsing van de productie van de Spring naar Roemenië of Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team