Zoeken

Sumitomo bouwt 9 fabrieken in Marokko en creëert 16.000 banen

22 december 2022 - 23:00 - Economie

©

Het Japanse bedrijf Sumitomo is gespecialiseerd in de productie van kabels en onderdelen voor de automobielindustrie. Het bedrijf zal zijn aanwezigheid in Marokko uitbreiden door middel van hogere investeringen. Het concern wil negen nieuwe fabrieken bouwen in verschillende regio’s van het koninkrijk.

Woensdag werd een memorandum van overeenstemming ondertekend tussen de directie van het bedrijf en de Marokkaanse overheid, vertegenwoordigd door de minister van Industrie en Handel, Ryad Mezzour. De nieuwe fabrieken, met een investering van 1,9 miljard dirham, zullen worden gebouwd in de regio’s Rabat-Salé-Kenitra, Tanger-Tetouan-Al Hoceima en Casablanca-Settat. Tegen 2028 zullen de fabrieken 16.000 nieuwe directe banen opleveren.

Lees ook: Marokkaanse auto-industrie: 1,7 miljard dirham aan investeringen

"Het Marokkaanse autoplatform bevestigt met deze nieuwe investering van de Sumitomo Groep zijn aantrekkelijkheid voor leveranciers van wereldklasse. Zo kunnen we banen blijven creëren voor onze jonge Marokkanen.  Dit bewijst nogmaals het grote belang van investeerders in ons ecosysteem, want bedrijven twijfelen niet om te investeren en te herinvesteren.", reageerde Ryad Mezzour bij deze gelegenheid.

Lees ook: Japanse autofabrikanten gaan vier nieuwe fabrieken bouwen in Marokko

Ook Adil Semrich, CEO van Sumitomo-SEBN Marokko, is blij met de investeringen van zijn groep in het konikrijk. "We hebben vertrouwen in het Marokkaanse potentieel om dit en andere projecten in de komende jaren uit te voeren en zo de concurrentiepositie te verbeteren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team