Zoeken

Fiat Topolino, het kleine zusje van de Ami, in Marokko geproduceerd

5 juni 2023 - 10:00 - Economie

©

Piepkleine stadsauto’s worden steeds populairder en ook Fiat heeft er nu eentje in zijn aanbod: de Topolino. De auto wordt geproduceerd in de Stellantis-fabriek in de Marokkaanse stad Kenitra, en vormt samen met de Citroën Ami en de Opel Rocks-e, een trio van originele vierwielers.

De Topolino valt op door zijn originele design, met een roldakje en ronde koplampen is het een soort elegante Fiat 500 met een zomerse kleurstelling. De terugkeer van dit legendarische voertuig symboliseert het engagement van de site om zijn portfolio van elektrische vierwielers uit te breiden.

Lees ook: Marokko krijgt eerste testcentrum voor autoprototypes in Afrika

De Fiat Topolino is een elektrisch autootje dat speciaal bedoeld is voor gebruik in stedelijke omgevingen. Het heeft dezelfde technische kenmerken als de vorige modellen van de Stellantis groep: twee zitplaatsen, een lichtgewicht ontwerp en een composiet kunststof carrosserie. Zijn 100% elektrische motor van 6 kW (8,2 pk) wordt aangedreven door een 5,5 kWh batterij die een actieradius van 70 km en een topsnelheid van 45 km/u garandeert.

Lees ook: Ferrari viert Rabat (video)

Het voertuig wordt op 4 juli 2023 aan het publiek voorgesteld en zal begin 2024 op verschillende Europese markten te koop zijn. Tegen 2030 zou de Stellantis-fabriek in Kenitra zo’n 50.000 elektrische vierwielers per jaar moeten produceren. De prijs is nog niet bekend, maar zou in dezelfde orde van grootte moeten liggen als zijn grotere zussen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team