Zoeken

Bilal (11) overleden na ongeval met fiets in België

26 mei 2021 - 12:00 - Wereld

©

De 11-jarige Bilal Ben Omar was vorige week woensdag betrokken bij een zwaar ongeval op de rotonde van de Oude Baan met de Koning Albertlaan in het Belgische Maasmechelen. Hij overleed maandag aan zijn verwondingen. Dit is al de tweede leerling die de GO Basisschool Op het Boseind dit schooljaar verliest.

Bilal reed afgelopen woensdag na school met zijn fiets naar huis. Hij werd gegrepen door een auto en kwam midden op de rijweg terecht. Direct werd duidelijk dat het om een heftig ongeval ging, zijn fiets en boekentas lagen een eind verder op de rotonde. De politie kwam ter plaatse met een forensisch team en een drone. Bilal wordt later deze week in België begraven.

Bilal, die het de middelste kind is uit een Marokkaans gezin van vijf, nam af en toe deze route om naar huis te fietsen. "Zijn familie woont in de Wilgenstraat. Hij reed ofwel via de Oude Baan of via de Jozef Smeetslaan en Derry Decock richting thuis", weet Lene Colla, directrice van de school waar Bilal ging. Het is de vierde leerling die zij in haar elfjarige carrière als directrice verliest. "Al de tweede dit schooljaar. In november verloren wij een leerling die in Polderbos revalideerde," zegt ze in Het Nieuwsblad.

Maandag kwam het schoolteam samen om na te denken over wat ze kunnen doen voor de schoolgemeenschap. Bilal heeft nog twee zusjes die naar dezelfde school gaan. Dinsdag kreeg de hele school een extra vrije dag. "Wij hebben maandag al samengezeten. De juf die erg aangeslagen is door dit voorval, werd maandag door de ouders gevraagd om in het ziekenhuis in Genk afscheid te komen nemen van Bilal. Zij is goed opgevangen door het gezin. Vorige week hebben wij met begeleiding van het CLB de klasgenootjes al ingelicht dat het er niet goed uit zag. We hielden ook al die tijd contact met de papa van Bilal. Alles is voorlopig gegaan via Facebook en Smartschool." Dinsdag bespraken ze verder met het CLB wat zij op school nog kunnen doen. "Ik denk dan bijvoorbeeld aan een rouwboekje", aldus de directrice.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team