Zoeken

Chelsea-speelster ernstig geblesseerd tijdens verblijf in Marokko

9 januari 2024 - 17:00 - Sport

©

De Australische aanvalster van Chelsea, Sam Kerr, heeft tijdens een trainingskamp met haar club in Marokko een ernstige knieblessure opgelopen, waardoor haar deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs in gevaar komt. Chelsea en het Australische nationale team, waarvan Kerr de aanvoerder is, bevestigden het slechte nieuws.

In een verklaring van de Engelse club wordt gemeld dat Kerr’s seizoen waarschijnlijk voorbij is na een ernstige knieblessure tijdens een trainingskamp in Marokko. "Sam zal de komende dagen worden beoordeeld door een specialist en zal dan haar revalidatie beginnen met het medisch team van de club", aldus de verklaring. Sinds haar komst naar Chelsea in 2019 heeft de 30-jarige Kerr indrukwekkende prestaties geleverd, met 99 doelpunten in 128 wedstrijden.

Lees ook: Middenvelder Sofian Kiyine zwaargewond na vreselijk verkeersongeval (video)

De Australische voetbalbond bevestigde eveneens het nieuws, waarbij word aangegeven dat Kerr de tweede helft van het Engelse Super League-seizoen en de kwalificatiewedstrijden tegen Oezbekistan in februari 2024 zal missen. Tony Gustavsson, de coach van het Australische vrouwenteam, noemde het nieuws "verwoestend". "Gezien hoe hard Sam de afgelopen zes maanden heeft gewerkt om terug te keren in het spel, is dit nieuws een enorme klap voor iedereen", zei hij. Gustavsson benadrukte ook hoe belangrijk Kerr’s leiderschap en invloed op het team zijn, waardoor haar afwezigheid een aanzienlijk verlies voor het nationale team betekent.

Lees ook: Belgische profvoetballer ontsnapt aan dood bij verkeersongeval in Marokko

Fans van de Matildas reageerden ook bedroefd op het nieuws. Een fan schreef: "Dit is vreselijk en er moet iets worden gedaan aan het aantal vrouwen dat deze blessure oploopt." Een andere fan voegde toe: "Hoe eerder ze onderzoek doen naar ACL-blessures bij vrouwen, hoe beter! Verwoestend voor elke atleet."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team