Zoeken

Marokkaanse keuken, "tweede beste keuken ter wereld"

29 april 2019 - 10:20 - Marokko

©

Het consulaat van Marokko in het Canadese Montréal heeft afgelopen donderdag in Dar Al-Maghrib een avond georganiseerd onder het thema "de smaken van Marokko in Quebec".

Onder de aanwezigen bevonden zich de minister van Internationale betrekkingen en Francophonie in Quebec, Nadine Girault, en de ambassadrice van Marokko in Canada, Sourya Otmani. Meerdere politici, kunstenaars en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld waren eveneens aanwezig.

Nadine Girault vertelde aan persagentschap MAP dat ze heel tevreden was dat ze als
eregast werd ontvangen en sprak vol lof over de inzet van de Marokkaanse gemeenschap in Canada op cultureel en economisch vlak.

De bewindsvrouw liet ook weten dat ze in juni samen met een zakendelegatie een bezoek aan Marokko ging brengen om de samenwerking tussen het koninkrijk en Quebec te versterken.

Nadine Girault sprak eveneens over de Marokkaanse keuken en herinnerde eraan dat deze in 2018 tot de beste keukens ter wereld was verkozen door de Britse Worldsim Travel Blog. "De gerechten die vanavond worden gepresenteerd, geven aan de Marokkaanse keuken het felbegeerde titel van de tweede beste keuken ter wereld", aldus de politica.

Bladna.nl