Zoeken

Times Higher Education: zes Marokkaanse universiteiten op de lijst

29 juli 2021 - 21:30 - Marokko

©

Zes publieke Marokkaanse universiteiten zijn opgenomen in de nieuwe Times Higher Education (THE) ranglijst van beste Arabische universiteiten. Hoewel zij niet in de top 40 staan, slaagden deze universiteiten er toch in om een plaats te veroveren tussen de eerste 125 universiteiten van 14 landen.

De selectie is gebaseerd op reputatie, samenwerking, sociale impact en een minimum van 500 wetenschappelijke producties over 5 jaar (2016-2020), laat L’Économiste weten. Ze specifiëren daarbij dat de eerste van de zes Marokkaanse universiteiten, Cadi Ayyad van Marrakech, op de 41ᵉ plaats staat in deze prestigieuze lijst. De Universiteit van Marrakech heeft in deze ranglijst erkenning gekregen voor haar uitmuntendheid. De universiteit staat reeds op de nationale ranglijst en op de tweede plaats van de Afrikaanse ranglijst.

Lees ook: Dit is de beste universiteit van Marokko in 2020

De Cadi Ayyad universiteit wordt opgevolgd door de Mohammed V Universiteit van Rabat, die in de categorie 51-60 staat. De Universiteit van Casablanca is ingedeeld in de categorie 61-70, de universiteit van Kenitra staat in de rangschikking 71-80, die van Fez in de rangschikking 81-90 en de universiteit van Oujda staat in de rangschikking +101.

Bovenaan de ranglijst staat de King Abdulaziz University in Saoedi-Arabië, gevolgd door de Qatar University en de King Abdullah University for Science and Technology, ook in Saoedi-Arabië. In totaal staan vijf Saoedische universiteiten in de top 10. Op de 6ᵉ en 7ᵉ posities staan twee Emirati universiteiten, de Khalifa en de United Arab Emirates University. Op de 9ᵉ plaats staat de Amerikaanse Universiteit van Beiroet. De Egyptische Zewail City University of science, technology and innovation, sluit de top 10 af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team