Zoeken

Innovatie: Marokko op plaats 77ᵉ in de wereld

25 september 2021 - 17:00 - Economie

©

Marokko zakt twee plaatsen in de jaarlijkse ranglijst van de VN-Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO) van 2021, die maandag werd gepubliceerd. Het koninkrijk staat nog wel op de 77e plaats in de mondiale top 100.

In het laatste verslag van het VN-agentschap dat gewijd is aan het beschermen van intellectuele monopolies, worden de sterke en zwakke punten in verschillende categorieën beoordeeld, voornamelijk om een zicht te krijgen op de capaciteiten en de economische innovatie in elk land.

Lees ook: Marokko in top-5 Afrikaanse economieën van Forbes

Analisten van WIPO omschrijven Marokko in dit verband als "boven het verwachte niveau, gezien de ontwikkelingsgraad" in het land. Zij stelden vast dat de innovatie in Marokko veel hoger is dan in landen met een vergelijkbaar BBP per hoofd van de bevolking.

Marokko is wel twee plaatsen gezakt ten opzichte van de ranglijst van 2020, en staat dit jaar op de 77ᵉ plaats op de lijst met 132 landen. Het koninkrijk staat daarmee ook op de 12e plaats in Afrika en op de 19e plaats in de Arabische wereld.

Zwitserland, Zweden, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea blijven, net als de afgelopen drie jaar, in de top vijf staan van de innovatie-ranglijst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team