Zoeken

Casablanca: schotelantennes binnenkort verboden?

5 maart 2024 - 16:00 - Marokko

©

De skyline van Casablanca gaat er in de komende maanden naar verwachting heel anders gaan uitzien. De stad overweegt een reeks maatregelen, waaronder een verbod op schotelantennes op gevels en daken van gebouwen.

Wali Mohamed Mhidia wil de economische hoofdstad van Marokko haar oude glorie en identiteit teruggeven. Volgens bronnen van Al Jarida 24 wil hij schotelantennes op gevels en daken verbieden, illegale aluminium balkons laten slopen en de kleur wit verplichten voor alle nieuwbouw en bestaande gebouwen in de stad.

Lees ook: Casablanca weigert vrachtwagens in stadscentrum

Veel inwoners van de Marokkaanse metropool zijn enthousiast over dit plan. Op sociale media roepen ze de stedelijke politie op om een inventaris te maken van de te schilderen gebouwen, met name oudere panden.

Het is niet de eerste keer dat de kwestie van de beschildering van gebouwen in Casablanca aan de orde komt. Burgemeester Nabila Rmili lanceerde eerder al een initiatief om de gevels van gebouwen te schilderen om de stad haar oude glorie terug te geven. Dit initiatief maakte deel uit van een breder plan om Casablanca te moderniseren, haar identiteit te bewaren en er een van de grootste steden van Afrika van te maken. Rmili riep de districtsbeambten en gemeentevoorzitters op om de stedelijke politie te mobiliseren om het wit schilderen van de gevels van de gebouwen om de vijf jaar te verplichten. Dit project heeft echter vertraging opgelopen.

Lees ook: RER-treinproject Casablanca-Rabat: dit is het plan

Naast de cosmetische ingrepen vragen activisten ook om de renovatie van het historisch architectonisch erfgoed van de stad te versnellen, een project waarin de vorige gemeenteraad niet slaagde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team