Zoeken

Casablanca sloopt om opnieuw op te bouwen (video)

9 juni 2024 - 08:00 - Marokko

©

In het kader van een grootschalige campagne tegen illegale bebouwing, hebben de autoriteiten van Casablanca verschillende gebouwen en opslagruimtes gesloopt die illegaal waren opgetrokken in de zone Aïn Sebaâ.

Het initiatief, uitgevoerd op instructie van de Wali van de regio, Mohamed Mhidia, heeft tot doel om ruimte vrij te maken voor de realisatie van een project voor de zeedijk van Aïn Sebaâ.

Lees ook: Marokkaanse autoriteiten ontruimen strand in Nador (video)

De sloopoperatie maakt deel uit van de ambitie van de Wali van Casablanca om een einde te maken aan de illegale bezetting van grond en om gebieden te herwinnen voor stedelijke ontwikkeling, meldt Aljarida24. Deze illegale constructies, vaak opgetrokken zonder respect voor de normen van veiligheid en hygiëne, vormen niet alleen een belemmering voor de stadsontwikkeling, maar ook een bron van sociale en economische problemen.

Lees ook: Marokko waarschuwt voor illegale bouwwerken

Zoals Karim Glaibi, ondervoorzitter van de arrondissementsraad van Aïn Sebaâ en lid van de gemeenteraad van Casablanca, in een interview met dezelfde bron benadrukte, vorderen de werkzaamheden voor de aanleg van de zeedijk van Aïn Sebaâ gestaag. De ingebruikname ervan is gepland voor juli volgend jaar en zal de inwoners van Aïn Sebaâ, Sidi Moumen en de omliggende gebieden een kwaliteitsvolle ontspanningsruimte bieden, uitgerust met speeltuinen en sportfaciliteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team