Zoeken

Casablanca verliest strijd tegen karren met trekdieren

12 april 2024 - 22:30 - Marokko

©

De strijd tegen de karren met trekdieren in Casablanca is voorlopig mislukt. Een flinke tegenslag voor burgemeester Nabila Rmili, die vier maanden geleden nog harde maatregelen beloofde.

Het gemeentelijk besluit om de karren met trekdieren te verbieden in de stadskern van Casablanca heeft geen effect gehad. In diverse wijken, zoals Sidi Othman, Hay Farah, Lissasfa, Oulfa en Rahma, zijn de karren, die gebruikt worden voor de verkoop van groenten en fruit en het vervoer van mensen, nog steeds alomtegenwoordig. Burgemeester Nabila Rmili wordt bekritiseerd voor haar falen om dit probleem aan te pakken, dat sinds het begin van de Ramadan erger is geworden.

Lees ook: Agadir verbiedt door dieren getrokken karren

Op sociale media uiten lokale waarnemers hun onvrede over het onvermogen van de gemeente en betreuren ze dat de karren met trekdieren "het imago van de economische hoofdstad schaden en de droom van een intelligente stad dwarsbomen".

Lees ook: Casablanca zegt definitief vaarwel tegen paardenkarren

Op 17 oktober 2023 keurde de gemeenteraad van Casablanca een verbod goed op het gebruik van dieren zoals muilezels, ezels en paarden voor het vervoer van goederen en personen, of als middel voor ambulante verkoop van voedingsmiddelen of andere producten. Op instructie van burgemeester Nabila Rmili werden er borden met "verbod op doorgang voor karren met trekdieren" geplaatst in verschillende locaties en straten in Ain Sebaâ-Hay Mohammadi, Moulay Rachid, Sidi Bernoussi-Sidi Moumen, Ain Chock, Casablanca-Anfa, Ben Msik, Hay Hassani, en in het district Moulay Rachid. Vier maanden later zijn de doelstellingen echter niet gehaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team