Zoeken

Chaos door paardenkarren in Casablanca

3 mei 2024 - 13:00 - Marokko

©

In Casablanca veroorzaken paardenkarren, die worden gebruikt voor de verkoop van fruit en groenten en het vervoer van mensen, hinder op de busbanen. De lokale autoriteiten worstelen met een oplossing voor dit probleem, dat het imago van de metropool schaadt.

De problematiek is vooral nijpend in de wijken Laayoune, Lissasfa en Oulfa. Daar rijden de karren, die het belangrijkste vervoersmiddel voor veel inwoners zijn, op de busbanen, waardoor bussen genoodzaakt zijn te stoppen om ze te laten passeren.

Lees ook: Casablanca verliest strijd tegen karren met trekdieren

Op sociale media uiten lokale bewoners hun onvrede over de laksheid van de autoriteiten, met name burgemeester Nabila Rmili. Zij verwijten haar dat ze geen structurele oplossing heeft gevonden voor dit probleem dat het dagelijks leven van de weggebruikers beïnvloedt.

Ondanks een besluit van de gemeenteraad van 17 oktober om het gebruik van paardenkarren voor het vervoer van goederen en personen, of als ambulante verkoopstand, te verbieden, blijven de karren een alledaags gezicht in de stad.

Lees ook: Casablanca zegt definitief vaarwel tegen paardenkarren

Burgemeester Rmili heeft borden met "Verboden voor paardenkarren" laten plaatsen in de districten Ain Sebaa Hay Mohammadi, Moulay Rachid, Sidi Bernoussi, Sidi Moumen, Ain Chock, Casablanca Anfa, Ibn Msik, Hay Hassani en Fida Derb Sultan. Zonder handhaving hebben deze borden echter weinig effect.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team