Zoeken

Casablanca, meest concurrerende stad van Afrika

29 september 2021 - 20:30 - Economie

©

Casablanca heeft eens te meer haar predominantie bevestigd als concurrerend financieel centrum, zowel in Afrika als op internationaal niveau. Volgens de Global Financial Centers Index is Casablanca Finance City het belangrijkste financiële centrum van het continent.

De economische hoofdstad van het koninkrijk blijft zijn positie in de Global Financial Centre Index (GFCI) verbeteren. Deze index is een tweejaarlijkse ranking van het concurrentievermogen van financiële centra, die door multinationals gehanteerd wordt om de locatie van nieuwe dochterondernemingen te kunnen kiezen.

Lees ook: Casablanca 5e veiligste stad in Arabische wereld

In de GFCI 30-editie handhaaft Casablanca haar dynamische positie als concurrerend financieel centrum op zowel regionaal als internationaal niveau. Het neemt de 53e plaats in onder 116 financiële centra en dit met 632 punten, respectievelijk op Afrikaans en mondiaal niveau.

Met deze score verliest het financieel centrum van Casablanca nog steeds 4 plaatsen ten opzichte van de vorige ranglijst. Desondanks staat het nog steeds in de top 3 van de centra in de MENA-regio en is het het belangrijkste financiële centrum op het Afrikaanse continent, volgens analisten van de commerciële denktank Z/Yen.

Lees ook: Casablanca in de top 10 van rijkste steden van Afrika

In de Mena-regio neemt Casablanca de derde plaats in, na Dubai en Abu Dhabi. Wereldwijd worden de financiële centra gedomineerd door New York, Londen, Shanghai, Hong Kong en Singapore.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team