Zoeken

Casablanca : "fatsoenlijke kleding" vereist in gymzaal

13 juni 2021 - 12:00 - Gemeenschap

©

In Casablanca zorgt een sportschool sinds 9 juni voor woede op sociale netwerken. De school vraagt haar leden elke "onfatsoenlijke" kledingkeuze te vermijden.

Een e-mail veroorzaakte de controverse. "Wij herinneren onze geachte leden eraan dat het reglement dat van orde sinds 2016, fatsoenlijke kleding voorschrijft tijdens de trainingen. Daarom zijn bh’s en shorts niet toegestaan in de club", schrijft de sportschool Gym Factory, die haar leden oproept de regels te respecteren.

Lees ook: Tetouan: meisje aangevallen vanwege decolleté

De e-mail leidde tot reacties van een dozijn Marokkaanse accounts: No Hshouma, 7achak Maroc, Bent Darhom, Lamya Benmalek, Mali, Just a feminist, Kouni Mra, Iti7ad Maghribiat, Chkoun Lallat Lbnat en Eds Maroc boden weerwoord.

"Gym Factory vraagt zijn mannelijke clientèle niet om de vrijheden van vrouwelijke leden te respecteren. Gym Factory verbiedt geen ongepaste opmerkingen of indringende blikken naar vrouwen. Integendeel, de sportschool wapent zich met seksistische en patriarchale bevelen om de lichamen van haar leden te controleren en hen te waarschuwen voor de sancties die zij riskeren als zij zich daar niet aan houden," zeggen zij op Instagram. Zij "veroordelen met klem de door deze sportschool verzonden e-mails" en "bieden hun hulp aan om de e-mail te corrigeren en te herschrijven".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team