Zoeken

Adam en zijn moeder openen speciale sportschool in Overvecht

3 juni 2021 - 15:40 - Wereld

©

Voor de 23-jarige Adam al Kandoussi en zijn moeder, is het openen van een sportschool specifiek voor vrouwen, senioren en kinderen met een beperking, een droom die eindelijk uitkomt. Vorige week opende Sportschool OverFit in Overvecht voor het eerst haar deuren en op zondag ging er al een feestje door voor meer dan honderd enthousiaste vrouwen.

Er vormde zich al snel een rij voor de nieuwe sportschool. Meer dan honderd vrouwen wilden een bezoekje brengen aan OverFit. Nadat Adam en zijn moeder het lintje hadden doorgeknipt, vormde zich ook bij de inschrijfbalie meteen een rij. "Dit wordt de nieuwe ’place to be’ voor vrouwen, senioren en beperkten, geloof me dit wordt wat", vertelt Adam aan RTV Utrecht. Hij is blij dat hun sportschool eindelijk open is. "We zijn klaar om te vlammen, dit is wat de wijk nodig had. Hier zijn we, ladies kom hier trainen."

Ook Jamna, de moeder van Adam is is tevreden. "Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Ik droom hier al vijftien jaar van. Ik heb wel eens gedacht ik geef het op. Maar mijn droom was sterk." Jamna geeft al 15 jaar lang sportles in Overvecht. "Ik wil graag andere vrouwen stimuleren aan zichzelf te werken. Het is een passie."

In de wijk is er geen "ladies only" sportschool, vertelt Adam. "Dat miste echt, er werd echt naar gevraagd." Maar Adam heeft nog meer dromen. Hij is nu sportbegeleider van kinderen met een beperking in een buurthuis, maar hij plant dit te doen op een grotere locatie in de wijk. Adam had een broertje met een beperking die een paar jaar geleden overleed. "We doen dit ook voor hem, om ons in te zetten voor gehandicapte kinderen. We krijgen de liefde en waardering ook echt terug van de kinderen. Daar zijn mijn moeder en ik ook stiekem het meest trots op. Er is niet veel voor kinderen met een beperking en het is ook niet voor iedereen weggelegd om die lessen te verzorgen. Een hele emmer vol geduld moet je hebben, maar de waardering die we terugkrijgen is ongekend", vertelt Adam.

Daarnaast is Adam ook nog topsporter. Hij begon op zijn 14e met worstelen en is inmiddels professioneel worstelaar. Hij neemt deel aan MMA-wedstrijden. "Als het haalbaar is dan ga ik zeker voor de volgende Olympische Spelen in Parijs. Het bevalt me, ik zit bij trainer Said El Badaoui, een bekende trainer ook van onder andere Badr Hari en nog vele andere sterren. We hebben een hechte band en ik ga ervoor om mijn dromen te verwezenlijken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team