Zoeken

Casablanca: achter de schermen van een vastgoednachtmerrie

8 maart 2024 - 22:30 - Sport

©

150 families in de residentie Jardins Al Miaraj in Casablanca leven al 10 jaar in een ware nachtmerrie. De oorzaak? Scheuren die voortdurend in hun appartementen verschijnen, waardoor hun woning in een bouwwerf veranderen.

De problemen begonnen al in de eerste maanden na de oplevering. De aannemer startte toen een eindeloze reeks reparaties, met als argument dat er een "vochtig" materiaal was gebruikt dat moest worden vervangen. Maar de scheuren bleven komen, waardoor de bewoners in angst en onzekerheid leefden, aldus Al3omk.

Lees ook: Vastgoedfraude in Tanger: projectontwikkelaar cel in

Toen de reparaties niet bleken te helpen, besloten de bewoners om via de syndicus een technische expertise te eisen door een betrouwbaar openbaar laboratorium, het LPEE. Tevergeefs. Met het naderende einde van de tienjarige garantie, stuurde de aannemer een privélaboratorium om een expertise uit te voeren, zonder de bewoners te raadplegen of op de hoogte te stellen. Het expertiserapport bleef geheim, wat de geruchten en angst alleen maar versterkte.

Uitgeput door de ondoorzichtige houding en het gebrek aan actie van de autoriteiten, besloten sommige bewoners naar de rechter te stappen om een onafhankelijke expertise te eisen. Alarmerende geruchten over verzakkingen en het wegglijden van de gebouwen naar een nabijgelegen oude steengroeve voeden de paniek.

Lees ook: Miljardair in Tetouan voor de rechter na vastgoedfraude

Ondanks de potentiële gevaren gaan de reparatiewerkzaamheden voort, zonder dat er enige garantie wordt geboden voor de veiligheid van de families. De bewoners zitten in een zeer moeilijke situatie: ze voelen zich gevangen in een administratief en juridisch labyrint, zonder zicht op een oplossing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team