Zoeken

Miljardair in Tetouan voor de rechter na vastgoedfraude

13 februari 2024 - 23:00 - Marokko

©

De rechtbank van beroep in Tetouan heeft de zaak tegen een miljardair uit de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima uitgesteld tot 13 maart. De man wordt beschuldigd van het vervalsen van eigendomsdocumenten om land te stelen.

De rechtbank heeft de verdachte uitstel gegeven om zijn verdediging beter voor te bereiden. De miljardair ontkent de beschuldigingen. 29 slachtoffers dienden een klacht tegen hem in en beweren dat hij hun land probeerde te stelen door de eigendomsdocumenten te vervalsen. Ze weigerden een schikking met de verdediging, die weigerde een landmeetkundig rapport van het gebied aan de rechtbank te overhandigen.

Lees ook: Notaris in Rabat krijgt 22 jaar cel voor vastgoeddiefstal

Eerdere zittingen werden uitgesteld omdat dit rapport ontbrak. Als de verdediging het rapport in maart wel overlegt, kan de inhoudelijke behandeling van de zaak beginnen. De zakenman zou de oppervlakte van een perceel hebben vergroot van 3000 vierkante meter naar 30 hectare.

Lees ook: Vastgoedfraude in Tanger: 2 jaar gevangenisstraf voor ambtenaar

Tegen de miljardair zijn in de regio M’diq ook nieuwe klachten ingediend voor soortgelijke zaken. Hij werd eerder door de rechtbank van beroep in Tetouan veroordeeld tot vier jaar cel en een schadevergoeding van 100.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team