Zoeken

Historisch: Marokkaanse cannabis voor het eerst legaal naar Europa geëxporteerd

10 november 2023 - 18:00 - Marokko

©

Voor de eerste keer in de geschiedenis heeft legale Marokkaanse cannabis zijn weg naar Europa gevonden. Dit gebeurde tijdens de Cannafest-beurs in Praag.

De cannabis, bedoeld voor medisch en industrieel gebruik, is recent geoogst in de drie toegestane regio’s onder strikt toezicht. Een paar dagen geleden vond de eerste legale export plaats naar Europa, waarbij meerdere coöperaties, ondersteund door het Nationaal Agentschap voor de Regulering van Cannabisactiviteiten (ANRAC), deelnamen aan dit belangrijke evenement.

Lees ook: Marokko zoekt Nederlandse investeerders voor legale cannabis

Deze stap is een belangrijke mijlpaal voor de Marokkaanse producenten, die voor het eerst deelnemen aan een internationale beurs. Meer dan twintig lokale producenten hebben de reis naar Praag gemaakt, met een verscheidenheid aan producten. Dit werd mogelijk gemaakt door speciale licenties, verleend door de Marokkaanse gezondheidsautoriteiten, het ANRAC en de Nationale Dienst voor Voedselveiligheid (ONSSA).

De focus op de Europese markt is strategisch gezien een logische keuze. Het is namelijk één van de meest dynamische markten ter wereld. De medische cannabissector vertegenwoordigde in 2022 één miljard dollar en men verwacht dat deze markt in de komende jaren aanzienlijk zal blijven groeien.

Lees ook: Cannabis: Marokko verovert de wereld

Dit bezoek aan Praag markeert een bewuste inspanning van de Marokkaanse autoriteiten om de landbouwers te ondersteunen bij het op de markt brengen van hun producten. De keuze voor Cannafest als platform is evenmin toevallig; het is een van de belangrijkste Europese beurzen voor professionals in de cannabisindustrie. De Marokkaanse producten, die nu voor het eerst legaal het land verlaten, hebben potentieel om Europese importeurs en zelfs markten daarbuiten te interesseren.

Bladna.nl