Zoeken

Cannabis: Koerden en Syriërs leggen irrigatie aan in Noord-Marokko

18 april 2021 - 12:40 - Marokko

©

In Noord-Marokko nemen cannabistelers steeds vaker Syriërs en Koerden in de arm om tegen een lagere prijs irrigatieputten te boren in het bergachtige gebied.

Volgens de krant Assabah reizen groepen Syriërs en Koerden door de regio om hun diensten tegen bodemprijzen aan te bieden. In vijf dagen tijd zouden er al bijna 120 putten zijn geboord. De telers hebben behoefte aan meer irrigatieputten omdat ze gebruik gaan maken van nieuwe zaden. De nieuwe planten leveren meer cannabis op maar ze hebben ook aanzienlijk meer water nodig.

Ondanks de hoge prijs is het geïmporteerde zaad "Khardala" een van de populairste zaden. Volgens de krant wordt het Khardala-zaad voor de dubbele prijs van de lokale soorten verkocht, maar leveren de planten 4 tot 5 kilo cannabishars per hectare. De lokale planten leveren slechts 2 tot 3 kilo per hectare.

Door de aanleg van de putten zullen de cannabistelers niet langer van de watervoorraad van het vee in de regio gebruik hoeven maken. Bovendien moeten de nieuwe zaden en de putten de telers de tijd geven om zich voor te bereiden op de legalisering van cannabis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team