Zoeken

Gestrande Marokkanen: groepsaanklacht tegen Canada

22 september 2021 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Duizenden Canadezen en Marokkanen die in Canada wonen, zijn in Marokko gestrand na de opschorting van de rechtstreekse vluchten tussen beide landen. Eén van hen, een advocaat van beroep, heeft besloten een collectieve vordering in te stellen tegen Transport Canada, dat achter het besluit zit.

Toen Transport Canada aankondigde dat de rechtstreekse vluchten van Marokko naar Canada een maand lang zouden worden opgeschort, kwam Nawal Benrouayene met haar drie kinderen vast te zitten in Marokko. Ze is van mening dat de Canadese regering haar onderdanen in de steek heeft gelaten.

Lees ook: Canada vergeet in Marokko gestrande kinderen

De advocate kon inmiddels naar huis terugkeren, maar de situatie heeft haar getraumatiseerd. "Ik heb nog steeds nachtmerries waarin ik op me een vliegveld bevind en ik mijn vlucht ga missen, en dan maak ik mijn kinderen in allerijl wakker," vertelt ze aan de Journal de Montréal.

Nawal Benrouayene heeft een collectieve vordering voor de geleden schade aangespannen tegen Transport Canada. Zij verwijt het departement dat de verwittigingstermijn voor de toepassing van deze maatregel te kort was. Tot nu toe heeft de regering reizigers een langere termijn verleend om naar het land terug te keren, zegt haar advocaat. Benrouayene vordert de terugbetaling van de kosten van 4000 $ voor retourtickets uit derde landen, alsmede een schadevergoeding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team