Zoeken

Geen beperkingen meer voor Marokkanen die naar Canada reizen

29 september 2022 - 23:00 - Wereld

©

Canada is van plan om de gezondheidsbeperkingen op te heffen voor Marokkaanse en andere reizigers, die in het land aankomen. Het besluit wordt op 1 oktober 2022 van kracht.

Voor wie ouder is dan 12 jaar en het grondgebied van Canada wil binnenkomen, gelden er geen inentingsvereisten meer, ook geen screeningtests, quarantaine- of zelfisolatievereisten, geen mondmaskers meer in vliegtuigen of treinen (ze worden daar nog wel aanbevolen), en geen gebruik meer van de corona-app ArriveCan.

Lees ook: Canada geeft reiswaarschuwingen uit voor Marokko

De Canadese regering heeft alle reisbeperkingen opgeheven, die aan het begin van de Covid-19 pandemie werden ingesteld. Het besluit wordt van kracht vanaf 1 oktober 2022, en wordt gerechtvaardigd door de verbetering van de epidemiologische situatie in het land.

Lees ook: Spanje eist Covid-certificaat voor reizigers uit Marokko

"De situatie is sterk verbeterd", zegt minister Dominic LeBlanc voor Intergouvernementele Zaken. Daardoor kan "onze benadering van de internationale grenzen gewijzigd worden". Het coronavirus zal tijdens de winter blijven circuleren, maar "de invoer van Covid en zijn varianten heeft geen significante invloed meer op de ontwikkeling van de pandemie" in Canada, aldus minister van Volksgezondheid Jean-Yves Duclos.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team