Zoeken

Marokkanen uit Canada demonstreren in Rabat (video)

3 september 2021 - 18:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Ruim 12.000 Canadezen en Marokkanen die in Canada wonen zijn in Marokko gestrand na het besluit van de Canadese regering om directe vluchten uit Marokko van 29 augustus tot 29 september 2021 te verbieden. Reden hiervan is het groot aantal valse PCR-testen die in het koninkrijk circuleren.

Door dit besluit "riskeren veel mensen hun baan en inkomstenbron te verliezen", zegt Faycal Bensaid, een in Canada wonende Marokkaan, aan Hespress. Volgens hem zijn er veel wereld-Marokkanen die om financiële redenen geen nieuwe vlucht met een tussenstop kunnen boeken. "Via deze sit-in willen we een bericht sturen naar de Canadese premier Justin Trudeau en Koning Mohammed VI", zodat er "geen problemen worden gecreëerd voor Canadese burgers die in Marokko vastzitten.", aldus Faycal Bensaid.

Lees ook: Duizenden Marokkanen uit Canada gestrand in Marokko

Een Marokkaanse studente aan de universiteit van Montreal is het hiermee eens. Ze uitte haar onvrede tijdens de demonstratie en nam het op voor andere studenten die net zoals zij in Marokko vastzitten. "De regering van Canada heeft zonder te waarschuwen een radicaal besluit genomen. Het is dus aan de Canadese regering, en ook aan die van Marokko, om een oplossing te vinden voor ons", verklaarde de jonge vrouw tijdens de protestactie.

De demonstranten pleiten voor de aanwijzing van erkende Marokkaanse laboratoria om de PCR-testen uit te voeren of reizigers uit Marokko bij hun aankomst op de Pierre-Elliott-Trudeau luchthaven in Montreal te laten testen. "We kunnen de prijs niet betalen voor enkele onverantwoordelijke en oneerlijke mensen die hebben besloten de PCR-testen te vervalsen", aldus de studente.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team