Zoeken

VS plaatst Marokko op "zeer hoog risico-lijst"

25 augustus 2021 - 15:00 - Marokko

©

Enkele dagen nadat Frankrijk het koninkrijk op de rode lijst plaatste, wordt Marokko nu ook door de Verenigde Staten beschouwd als een "zeer hoog epidemiologisch risico" en raadt Amerika zijn onderdanen af om er nog naartoe te reizen in de huidige context.

Het advies "Niveau 4: Covid-19 zeer hoog", wordt gerechtvaardigd door het oplopende aantal besmettingsgevallen in Marokko in de afgelopen weken.

Lees ook: Bijna 12% Belgische-Marokkanen bij terugkomst besmet met corona

Het Center for Disease Control and Prevention (CDC), een organisatie die zich van staatswege bezighoudt met het opsporen, behandelen en voorkomen van ziekten met het oog op het openbaar belang, raadt alle reizigers uit de Verenigde Staten aan om niet meer naar Marokko te reizen, tenzij ze volledig gevaccineerd zijn, meldt Le360.

Volgens dezelfde bron betreft deze waarschuwing alle bestemmingen die de afgelopen 28 dagen meer dan 500 gevallen per 100.000 inwoners hebben geregistreerd, volgens de criteria van het Amerikaanse agentschap CDC. De Bahama’s, Haïti, Kosovo, Libanon en Saint-Martin staan ook op de lijst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team