Zoeken

Marokkaanse en minnaar doden echtgenoot die niet wil scheiden

5 november 2021 - 18:40 - Marokko

©

De strafkamer van het hof van beroep van Rabat heeft een koppel dinsdagavond tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. De hoofdverdachte heeft, na vergeefse pogingen om te scheiden, samen met haar minnaar de moord op haar echtgenoot beraamd.

Het levenloze lichaam van een man die in de wijk Sidi Moussa in Salé woonde, werd in 2018 gevonden in de wijk Said Hajji. De autopsie die in het ziekenhuis Moulay Abdallah in Salé werd verricht op bevel van het parket, leidde tot de conclusie dat het om een misdrijf ging. Volgens het dagblad Al Akhbar leidden de eerste aanwijzingen de onderzoekers naar de echtgenote van het slachtoffer, die allerminst vermoedde dat de politie op de hoogte was van de berichten die haar man en haar minnaar met elkaar uitwisselden.

Lees ook: Marokkaanse vermoordt echtgenoot om met minnaar te zijn

Toen hij door de politie in het nauw werd gedreven, gaf de minnaar uiteindelijk de misdaad toe, die hij met de hulp van de echtgenote van het slachtoffer had gepleegd. Hij gaf toe dat hij een relatie had met haar en dat hij haar in zijn ouderlijk huis ontving voor intieme momenten, maar ook om te plannen hoe zij van haar echtgenoot af kon komen.

Het slachtoffer was vader van vier kinderen. Hij weigerde van zijn vrouw te scheiden. Nadat ze hem tevergeefs verschillende keren vroeg om een echtscheiding, probeerde ze hem eerst te vergiftigen. Hij kon gered worden op de spoedeisende hulp van Salé, nadat hij een bissara-soep had gegeten die een zeer giftig product bevatte.

Lees ook: Getrouwde Marokkaanse gearresteerd voor versturen seksvideo’s naar minnaar

Uiteindelijk was het de minnaar die hem de genadeslag gaf, door een hinderlaag op te zetten in het kader van zijn werk als metselaar. Hij deed zich voor als een klant en maakte een afspraak met het slachtoffer op een vermeende werklocatie. Toen de man met zijn materiaal ter plaatse kwam, bevond hij zich in de aanwezigheid van zijn vrouw en de man die hem had gebeld. Het koppel viel hem aan en vermoordde hem, waarbij ze zijn lichaam in een afgelegen gebied dumpten.

Bij de veroordeling van het koppel tot een levenslange gevangenisstraf, heeft de strafkamer van het hof van beroep van Rabat rekening gehouden met de omstandigheden die hebben geleid tot de brute moord op het slachtoffer. Dit vonnis bevestigt een eerder vonnis dat juni 2019 in eerste aanleg tegen de twee verdachten werd uitgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team