Zoeken

Zwitsers Marokkaans echtpaar vergiftigd door jaloerse burgemeester

1 december 2020 - 20:20 - Marokko

©

De rechtbank van Safi wil dat er een medisch onderzoek komt naar twee slachtoffers van vergiftiging. Twee Marokkaanse Zwitsers zijn vergiftigd nadat de burgemeester van het dorp bang was om zijn baan te verliezen.

De vrouw en haar man waren in het dorp Ait Said, vlakbij Essaouira, zeer geliefd omdat zij veel deden aan vrijwilligerswerk. De twee woonden in Zwitserland maar keerden terug naar het dorp. De mensen waren zodanig populair aan het worden, dat de burgemeester bang was dat hij tijdens de aankomende verkiezingen zijn baan kwijt zou raken.

Hij wilde het echtpaar daarom uitschakelen en hielp de hulp in van de schoonmaakster. Zij heeft de twee toen vergiftigd. Momenteel lijkt het erop dat de man en vrouw last hebben van nierfalen. De onderzoeksrechter wil nu weten of het door de vergiftiging komt. Het nationaal laboratorium in Rabat heeft deze taak gekregen van de rechtbank.

De schoonmaakster zou al hebben bekend dat ze haar werkgevers gif heeft gegeven. In de zaak zijn nog drie andere mensen opgepakt, waaronder de burgemeester en een apotheker.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team