Zoeken

Gemeentevoorzitter tot 6 jaar celstraf veroordeeld in Taza

16 februari 2021 - 16:40 - Marokko

©

De gemeentevoorzitter van Bab Merzouka is vorige week door het hof van beroep in Taza tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de vervalsing van officiële documenten.

Al Massae bericht dat de gemeentevoorzitter vorig jaar aangifte had gedaan tegen de vice-voorzitter van zijn gemeente. Hij beschuldigde de vice-voorzitter er toen van officiële documenten te hebben gestolen of vernietigd. Het onderzoek van de Koninklijke gendarmerie bracht echter tegenstrijdigheden aan het licht.

Zowel de gemeentevoorzitter van de MP-partij als één van zijn medewerkers werden gearresteerd voor het indienen van een "valse klacht" en "vernedering van de gerechtelijke autoriteiten". De twee zouden daarnaast zelf documenten hebben vervalst en hebben getracht om mensen te overtuigen om valse verklaringen af te leggen in ruil voor diensten of geschenken.

De gemeentevoorzitter werd afgelopen maandag tot zes jaar celstraf en een boete van 100.000 dirham veroordeeld. Een van zijn medewerkers en een bewaker die voor de gemeente werkte, werden in dezelfde zaak respectievelijk tot vier en twee jaar gevangenisstraf veroordeeld. Twee andere ambtenaren kregen een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en drie maanden en één ambtenaar werd vrijgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team