Zoeken

Burgemeester Benslimane organiseert feestjes gemeentehuis

31 maart 2022 - 15:40 - Marokko

©

In Benslimane zou de burgemeester feestjes hebben georganiseerd in de gebouwen van zijn gemeente. De lokalen werden getransformeerd tot een plaats van losbandigheid. Dit blijkt uit video’s die op sociale media zijn verschenen.

In de video’s vertoont de burgemeester onprofessioneel gedrag tijdens beschonken feestjes in de gebouwen van de gemeente, meldt Assabah. Aan de feestjes namen ook prostituees deel, die door adjunct-ambtenaren in voertuigen van de gemeente vanuit de wijk El Gara naar Benslimane werden gebracht. De adjuncten werden ook belast met het halen van alcoholische dranken met behulp van een ziekenwagen van de gemeente.

Lees ook: Casablanca: 11 arrestaties tijdens beschonken avondje, waaronder zoon van generaal

Het Marokkaans Centrum voor de Mensenrechten heeft in een reactie op dit schandaal het gedrag van de burgemeester en de mensen die hem vergezelden bekritiseerd. Het centrum vroeg ook om een interventie van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees ook: Clandestiene nachtclub in Temara, 22 arrestaties

Na de video’s te hebben gezien, hebben de diensten van de prefectuur van Benslimane een verslag opgesteld om alle feiten helder te krijgen. De zaak moet voor de administratieve rechtbank worden gebracht. De burgemeester zou het imago van overheidsinstellingen hebben geschaad en moet voor zijn daden ter verantwoording worden geroepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team