Zoeken

Benslimane: mislukte poging tot moord op gemeentevoorzitter

11 april 2022 - 10:20 - Marokko

©

De voormalige voorzitter van de gemeente Ahlaf bij Benslimane wordt ervan verdacht, met de hulp van zijn zoon, een poging te hebben gedaan om zijn opvolger te vermoorden. Het slachtoffer heeft bij het Hof van Beroep van Casablanca een klacht ingediend en toonde een video als bewijs van de moordpoging. Beide verdachten werden aangeklaagd.

De gendarmerie van Benslimane heeft begin deze maand een onderzoek ingesteld naar een poging tot moord, naar aanleiding van een klacht van de voorzitter van de gemeente Ahlaf. Hij had op 8 september 2021 de officiële taken van die gemeente overgenomen. Terwijl hij in een oude dienstauto reed, werd hij bijna het slachtoffer van een verkeersongeval. Tot zijn verbazing werd het voertuig plots oncontroleerbaar. Hij wist de auto net op tijd te stoppen, meldt Assabah.

Lees ook: Gemeentevoorzitter tot 6 jaar celstraf veroordeeld in Taza

Bij het controleren van de auto, ontdekte een mecanicien de sabotage. Toen werd gekeken naar de beelden van bewakingscamera’s in de garage van het slachtoffer. Zo ontdekte de gemeentevoorzitter dat zijn voorganger en diens zoon zijn garage waren binnengedrongen en de motorkap van de auto hadden geopend om er kleine spijkers in te gooien.

Lees ook: Burgemeester Benslimane organiseert feestjes gemeentehuis

Na het bekijken van de beelden besloot de gemeentevoorzitter een klacht in te dienen tegen de twee verdachten wegens poging tot moord. Hij voegde daarbij de video-opname en de verklaring van de mecanicien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team