Zoeken

Marokko bereidt zich voor op levering F-16 Viper

9 april 2022 - 19:40 - Marokko

©

Marokko is actief bezig met de voorbereiding van de ontvangst van 25 Amerikaanse F-16 Viper gevechtsvliegtuigen die door het Amerikaanse bedrijf Lockheed Martin worden geproduceerd. De militaire bases van Benguerir en Benslimane zijn dan ook begonnen met uitbreidings- en vernieuwingswerken.

Het koninkrijk verwacht zeer binnenkort de levering van 25 F-16 Viper gevechtsvliegtuigen van de laatste generatie. De verkoop ervan werd in 2019 door de Verenigde Staten goedgekeurd voor 4 miljard dollar, meldt Hespress.

Lees ook: Israël helpt Marokko met aankoop Amerikaanse F-35 gevechtsvliegtuigen

Oorspronkelijk was de levering gepland voor 2024, maar de toestellen zouden pas tussen 2025 en 2027 worden geleverd. Ondertussen heeft Marokko met Amerikaanse bedrijven overeenkomsten gesloten voor de uitrusting van de luchtmachtbases van Benslimane en Benguerir. Het gaat onder meer om ondersteunende infrastructuur en voorzieningen zoals vluchtsimulatoren en veilige opslagvoorzieningen (SSF).

Lees ook: Marokko koopt 24 F16-vliegtuigen van de Verenigde Staten

Overigens had Washington ook de modernisering ter waarde van 983 miljoen dollar goedgekeurd van de 23 F-16’s die reeds in het bezit zijn van de koninklijke strijdkrachten. Deze vliegtuigen zullen worden uitgerust met de modernste elektronische systemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team