Zoeken

Gezochte burgemeester Ajdir geeft zich vrijwillig over

9 maart 2022 - 18:40 - Marokko

©

Een bijzondere gebeurtenis in Ajdir, in de provincie Al Hoceima. De voorzitter van die gemeente heeft zichzelf namelijk bij de politie aangegeven, toen hij vernam dat er een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd.

De voorzitter van de stedelijke gemeente Ajdir in de provincie Al Hoceima heeft zich vrijwillig naar de gendarmerie begeven toen hij vernam dat het Hof van Beroep van Al Hoceima het bevoegde parket had gelast een nationaal arrestatiebevel tegen hem uit te vaardigen. Hij zou betrokken zijn bij een zaak van valsheid in geschrifte en wordt nu in voorlopige hechtenis vervolgd, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Marokko: ex-gemeentevoorzitter mag land niet verlaten

Volgens de krant besloot de bewindsman zich over te geven omdat hij wist dat hij in de val zat en geen uitweg meer had. Volgens bronnen van de krant worden de voorzitter van de gemeente en een topografisch architect, beschuldigd van valsheid in geschrifte met betrekking tot de beroving van een eigendom dat toebehoort aan een bekende familie in de gemeente Aït Youssef Ou Ali, in dezelfde provincie.

Lees ook: Corrupte gemeenteraadslid opgepakt in Safi

Volgens dezelfde bronnen heeft de advocaat van de burgemeester verklaard dat de zaak is ingegeven door politieke afrekeningen, om de loop van de gebeurtenissen en het rechtssysteem te beïnvloeden. Hij voegde eraan toe dat hij een persconferentie ging organiseren om de zaak toe te lichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team