Zoeken

In buitenland gestrande Marokkanen schreeuwen onmacht uit

6 april 2021 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen die in Turkije en Egypte zijn gestrand, schreeuwen hun onmacht uit. Velen van hen hebben sinds ongeveer twee maanden geen voet op Marokkaanse bodem gezet, en het recente besluit van Marokko om de luchtverbindingen met deze twee landen op te schorten maakt hun situatie nog erger.

Honderden Marokkanen zitten nu al twee maanden vast in Turkije en Egypte zonder middelen, meldt Alyaoum24. Het zijn -soms zwangere- vrouwen, kinderen, mannen, bejaarden of zieken die aan hun lot worden overgelaten. Marokkanen die in Turkije vastzitten, hekelen de "marginalisering en onverschilligheid" waarvan zij het slachtoffer zijn geworden.

Geconfronteerd met hun "moeilijke omstandigheden" hebben meer dan 200 Marokkanen de hulp van Koning Mohammed VI ingeroepen. In een verzoekschrift beschrijven ze hun situatie en de verslechtering van hun levensomstandigheden. Onder hen zijn er mensen die ziek zijn, op werkbezoek of zakenreis waren, enz.

Zij betreuren het gebrek aan communicatie vanuit het Marokkaanse consulaat in Turkije. Slechts enkelen van hen zijn met veel moeite naar hun land terug kunnen keren. Nu het besluit van de Marokkaanse autoriteiten om de grenzen met Turkije te sluiten tot 12 april is verlengd, eisen de in het buitenland gestrande Marokkanen speciale vluchten om naar het koninkrijk terug te keren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team