Zoeken

Marokkanen eten dagelijks 100 miljoen ongezonde broden volgens minister

12 februari 2014 - 21:41 - Marokko

©

Minister Mohamed El Ouafa van Algemene Zaken en Bestuur verklaarde dinsdag in het parlement, dat het in Marokko meest verbruikte brood van 1,20 dirham, schadelijk is voor de gezondheid.

Toch blijven Marokkanen dit brood, gemaakt met gewone tarwe, verbruiken, ook wanneer ze aan diabetes of cholesterol leiden, aldus El Ouafa.

De minister reageerde op een vraag van de oppositie over de subsidies op basisproducten en de prijs van brood. Naar zijn mening kunnen Marokkanen beter gerstebrood, meloui en ’matlouâ (traditioneel Marokkaans brood) eten.

De uitspraken van de regeringsverantwoordelijke leidde tot een verhit debat. Istiqlal-lid Adil Tchikitou reageerde fel: "Iedereen eet dit brood, en jullie (de overheid) subsidiëren het gewoon".

De oppositie reageerde verontwaardigd maar ook verrast over het feit dat een "regeringslid toegeeft dat het brood gemaakt van gewone tarwe en verbruikt door de meerderheid van de Marokkanen, gevaarlijk is voor gezondheid".

Als we minister Mohamed El Ouafa moeten geloven, dan verbruiken Marokkanen dagelijks meer dan 100 miljoen ongezonde broden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team