Zoeken

Ruim 5 miljoen Marokkanen depressief

24 februari 2014 - 20:41 - Marokko

©

Ruim 5 miljoen Marokkanen lijden aan depressie en 200.000 van hen kampen met psychische problemen. Dat verklaarde minister El Hossein El Ouardi van Gezondheid.

Volgens Al Massae, die statistieken publiceert van het ministerie, hebben bijna 50% Marokkanen ouder dan 15, problemen gehad zoals slapeloosheid of bepaalde vormen van mentale depressie.

In Marokko gebruikt ongeveer 3% van de bevolking op de één of andere manier drug en is 2,8% daaraan verslaafd. Een kleine 2% van de bevolking lijdt aan alcoholisme en één op honderd Marokkanen is volledig afhankelijk van alcohol.

Het meest alarmerend volgens Hicham Berri, hoofd van de dienst geestelijke gezondheid bij het ministerie, is dat slechts 83 ziekenhuizen in Marokko dergelijke ziektes kunnen behandelen. Dat is minder dan 1% van alle gezondheidscentra in Marokko. In heel het land zijn voor depressie-patiënten slechts 2043 bedden beschikbaar.

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Queensland in Australië, hebben het Midden-Oosten en Noord-Afrika het hoogst aantal depressiegevallen wereldwijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team