Zoeken

Drie miljoen Marokkanen ondervoed

30 januari 2014 - 20:20 - Marokko

©

In Marokko leven ruim 7 miljoen mensen met minder dan 20 dirham per dag. Ook lijden drie miljoen mensen aan ondervoeding in het land, waar wordt gezegd dat "niemand er van de honger sterft".

Volgens cijfers van Amazing Maps gepubliceerd door Al Massae, zijn 3 miljoen mensen ondervoed in Marokko. Dat betekent dat ze minder dan 2000 calorieën per dag eten. Deze cijfers zijn echter niet alarmerend, omdat deze mensen geen honger lijden, maar niet genoeg eten om een goede werking van hun lichaam te verzekeren.

In 2012 schatte de FAO op 5,5% het aandeel Marokkanen die aan ondervoeding lijden. Uit meer recente statistieken blijkt dat nu 9% te zijn. Deze cijfers tonen dus aan dat de armoede toeneemt in Marokko.

Uit dezelfde cijfers blijkt dat 7 miljoen Marokkanen met minder dan 20 dirham per dag leven. De armoedegrens wordt door de Wereldbank op 2 euro vastgelegd.

Ons afvragend hoe men in Marokko met minder dan 20 dirham per dag kan leven, stelden we de vraag aan een tiental voorbijgangers in het centrum van Rabat. De meesten bleven sprakeloos. Het meest opvallend antwoord was dat van een zestigjarige schoenenpoetser. Met een glimlachje antwoordde hij in het Darija "lgamilla tatked lfamila".

Marokko had onlangs fel gereageerd op een rapport van de Wereldbank waarin stond dat 10% Marokkanen met minder dan 1 dollar per dag leefden. Marokko verklaarde toen de gegevens "onjuist en ongegrond".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team