Zoeken

Britse groep gaat cruiseterminal Casablanca beheren

8 april 2024 - 16:00 - Economie

©

Het Britse consortium Global Ports Holding (GPH) heeft de concessie gewonnen voor de exploitatie van de nieuwe cruiseterminal in de haven van Casablanca.

De overeenkomst werd toegekend na een openbare aanbestedingsprocedure en heeft een looptijd van 15 jaar. GPH bezit 51% van de aandelen in het consortium, de rest is in handen van Steya (40%) en Ocean Infrastructures Management (9%).

Lees ook: Haven van Casablanca krijgt nieuwe cruiseterminal

De nieuwe terminal, die een investering van 715 miljoen dirham vergde, heeft een capaciteit van 450.000 passagiers per jaar en kan cruiseschepen tot 350 meter lang verwelkomen. Dit jaar worden 150.000 passagiers in transit verwacht, en vanaf 2025 stijgt dat aantal naar 180.000.

De terminal omvat een nieuw cruisedok, een terminalgebouw en een maritiem station die voldoen aan de internationale normen. Volgens GPH is de infrastructuur "de toegangspoort tot cruises naar Rabat en Marrakech" en "een onmisbare schakel voor cruises naar de Canarische Eilanden, de westelijke Middellandse Zee en de routes tussen Europa en de Caraïben."

Lees ook: Cruiseschepen keren terug naar Marokko

GPH, de wereldleider in cruisehavens, behaalde onlangs ook de concessie voor de haven van Liverpool voor een periode van 50 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team