Zoeken

Air Algérie haalt Royal Air Maroc in

17 april 2024 - 21:00 - Economie

©

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc is in een nieuw klassement van de gespecialiseerde website Africa Facts Zone ingehaald door Air Algérie.

Met een vloot van 56 vliegtuigen en 7,2 miljoen vervoerde passagiers in 2023 stoot Air Algérie Royal Air Maroc van de troon en wordt het de derde luchtvaartmaatschappij van het continent in termen van aantal vluchten en vervoerde passagiers. De Algerijnse luchtvaartmaatschappij dankt deze positie aan haar ambitieuze ontwikkelingsprogramma. De afgelopen jaren zijn er tal van nieuwe internationale routes gelanceerd, met name naar Afrikaanse en westerse hoofdsteden.

Lees ook: Air Algérie keert stilletjes terug naar Spanje

Royal Air Maroc daalt twee plaatsen en komt op de vijfde plaats met 5 miljoen passagiers, achter Egypt Air (4e met 6,4 miljoen vervoerde passagiers in 2023). De Egyptische luchtvaartmaatschappij daalde eveneens twee plaatsen. Air Peace, de Nigeriaanse luchtvaartmaatschappij, voert de ranglijst aan en verdringt daarmee de Ethiopische luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines. Die laatste staat op de tweede plaats met 13,8 miljoen passagiers. South African Airlines (4,6 miljoen passagiers) en Tunisair (2,4 miljoen passagiers) zijn respectievelijk zesde en zevende.

Lees ook: Royal Air Maroc "voorbeeld" voor Air Algérie

Met een omzet van 1,1 miljard dollar stond Royal Air Maroc op de 133e plaats in de laatste ranglijst van de 500 bedrijven van het continent opgesteld door Jeune Afrique, ver voor Air Algérie (343e met een omzet van 394 miljoen dollar). Ethiopian Airlines was het 24e bedrijf van het continent met een omzet van 6,1 miljard dollar. Egypt Air stond op de 97e plaats met een omzet van 1,7 miljard dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team