Zoeken

Brahim Diaz zegt waarom hij voor de Atlas Leeuwen koos

16 maart 2024 - 15:00 - Sport

©

De Spaans-Marokkaanse aanvaller van Real Madrid, Brahim Diaz, verduidelijkt zijn keuze om voor het Marokkaans elftal te spelen in plaats van Spanje, zijn geboorteland en het land van zijn moeder. Hij zal de komende vriendschappelijke wedstrijden van de Atlas Leeuwen tegen Angola en Mauritanië spelen.

"Ik kies altijd met mijn hart, en dat was ook deze keer zo. Ik ben een jongen met dromen, heel simpel," vertelde Brahim in een interview met Cadena Ser. Hij benadrukt dat hij niet van plan is om zijn beslissing te herzien, zelfs niet als de bondscoach van Spanje hem zou bellen. "De keuze is gemaakt. Nu heeft het geen zin meer om te denken aan wat er had kunnen gebeuren als... ik zou niets veranderen. Ik heb mijn beslissing niet genomen op basis van de vraag of Luis De La Fuente me al dan niet zou bellen. (...) Ik zeg je dat ik 100% zeker ben van mijn keuze."

Lees ook: Spanje kan Brahim Diaz nog steeds oproepen (video)

Brahim Diaz, geboren op 3 augustus 1999 in Malaga uit een Spaanse moeder, Patricia Díaz, en een Marokkaanse vader uit Melilla, Sufiel Abdelkader Mohand, is trots op zijn Marokkaanse roots. "Ik ben 100% Spaans en 100% Marokkaans. Ik ben in Spanje opgegroeid, ja, maar mijn roots liggen in Marokko," zegt hij. Hij toont ook zijn liefde voor het land van zijn vader. "Als ik tegen Spanje moet scoren, zal ik natuurlijk blij zijn, maar ik zou liever tegen een ander team scoren. De liefde die Spanje en Marokko me hebben gegeven is enorm, het zijn twee prachtige landen."

De jonge Atlas Leeuw begon zijn internationale carrière in de Spaanse jeugdselecties, maar speelde nooit voor het A-elftal. Bondscoach Luis de la Fuente speelde een belangrijke rol in zijn carrière. Ondanks dat hij hem niet heeft geselecteerd, wil de 24-jarige speler de bondscoach van La Roja bedanken voor alles wat ze "samen hebben meegemaakt." "Ik ben de bondscoach erg dankbaar, hij heeft deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling."

Lees ook: Marokko schenkt Brahim Diaz Olympische droom

Naar verwachting zal Brahim Diaz de komende vriendschappelijke wedstrijden van de Atlas Leeuwen spelen. Het Marokkaans elftal neemt het op vrijdag 22 maart op tegen Angola, en op dinsdag 26 maart in het Grote Stadion van Agadir tegen Mauritanië. De Spaans-Marokkaanse aanvaller heeft ook de kans om deel te nemen aan de Olympische Spelen van Parijs 2024 en de volgende Afrika Cup die in 2025 in Marokko plaatsvindt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team