Zoeken

Oma Brahim Diaz: "Brahim in Marokkaans shirt maakt me trots"

29 maart 2024 - 22:00 - Marokko

©

De grootmoeder van Brahim Diaz, Spaans-Marokkaanse spits van Real Madrid, is dolblij dat haar kleinzoon voor Marokko heeft gekozen. Diaz debuteerde voor de Atlas Leeuwen in de wedstrijden tegen Angola (1-0) en Mauritanië (0-0) in Agadir.

De oma van Diaz, van vaders kant, is ontzettend trots als ze haar kleinzoon in het Marokkaanse shirt ziet spelen. Die trots wordt nog groter wanneer ze het Marokkaanse volkslied hoort in het stadion. In een interview met Chiringuito vertelde ze dat het volkslied haar aan haar moeder deed denken. "Ik draag haar altijd in mijn hart. Ik dacht aan haar. Ik weet dat ze enorm trots zou zijn geweest om Brahim in dit shirt te zien."

Lees ook: Brahim Díaz: "Voor mij is hij de beste speler ter wereld"

Ze blikt met plezier terug op de jeugd van haar kleinzoon en is blij dat Brahim zijn droom in het voetbal heeft waargemaakt. Ze was een van de mensen die hem altijd steunde toen hij als kind op straat voetbalde en ze zag al vroeg dat hij een groot talent was. De hele familie steunt Brahim en de Marokkaanse ploeg, aldus de oma.

Lees ook: Walid Regragui spreekt over duo Ziyech en Diaz

Brahim Diaz werd geboren op 3 augustus 1999 in Malaga. Hij heeft een Spaanse moeder, Patricia Díaz, en een Marokkaanse vader, Sufiel Abdelkader Mohand, die afkomstig is uit Melilla. Hij begon zijn internationale carrière in de Spaanse jeugdselecties, maar speelde nooit voor het A-elftal. Na lang wachten op een oproep van Luis de la Fuente, de bondscoach van Spanje, en de constante interesse van Marokko, koos de 24-jarige Diaz uiteindelijk voor de Atlas Leeuwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team