Zoeken

Brahim Diaz belooft "grote dingen" voor Marokko

30 maart 2024 - 22:00 - Sport

©

Brahim Diaz, de Spaans-Marokkaanse aanvaller van Real Madrid, heeft zijn langverwachte debuut voor het Marokkaans elftal gemaakt. Hij speelde mee in de wedstrijden tegen Angola (1-0) en Mauritanië (0-0) in Agadir. Na zijn terugkeer naar Spanje deelde de nieuwste ster van de Atlas Leeuwen zijn gevoelens.

Terwijl bondscoach Walid Regragui teleurgesteld was over de prestaties van zijn team in de twee oefeninterlands, is Brahim Diaz optimistisch over de toekomst. "Dit is pas het begin. Er komen nog veel grote dingen", schreef hij op X en Instagram in het Engels en Arabisch.

Lees ook: Oma Brahim Diaz: "Brahim in Marokkaans shirt maakt me trots"

Diaz werd geboren op 3 augustus 1999 in Malaga. Hij heeft een Spaanse moeder en een Marokkaanse vader. Hij begon zijn internationale carrière in de Spaanse jeugdteams, maar speelde nooit voor het A-elftal. Na een lange periode van afwachten, koos de 24-jarige speler ervoor om voor Marokko uit te komen.

Lees ook: Brahim Díaz: "Voor mij is hij de beste speler ter wereld"

In juni staat Brahim Diaz met zijn nieuwe teamgenoten tegenover Zambia en Congo in de kwalificatiereeks voor het WK 2026. Hij kan ook deelnemen aan de Olympische Spelen van Parijs 2024, de Afrika Cup 2025 die in Marokko plaatsvindt, en het WK 2030 dat Marokko samen met Spanje en Portugal organiseert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team