Zoeken

Marokkaans elftal: Brahim Diaz krijgt zijn geluksnummer

20 maart 2024 - 17:00 - Sport

©

De aanvallende middenvelder van Real Madrid, Brahim Diaz, is in Marokko aangekomen en klaar om een belangrijke rol te spelen voor de nationale ploeg. Hij zal zijn favoriete rugnummer 10 dragen.

Diaz, die door bondscoach Walid Regragui werd geselecteerd voor de interlands tegen Angola en Mauritanië, werd op maandag opgewacht door tientallen fans op de luchthaven van Salé. "Bedankt voor de steun en de genegenheid. Ik ben één van jullie. Ik ben de Marokkaanse bevolking erg dankbaar en ik zal mijn best doen om dit geweldige shirt te verdienen," vertelde Diaz aan de pers.

Lees ook: Brahim Diaz verovert Marokko met traditionele dans (video)

Zoals verwacht zal de 24-jarige een sleutelrol spelen in de ploeg. Volgens AS draagt hij nummer 10, het nummer dat hij ook droeg tijdens zijn succesvolle periode bij AC Milan, waar hij de Italiaanse landstitel won en de halve finale van de Champions League haalde. Het was ook zijn nummer bij de jeugdteams van Manchester City en het Spaanse nationale team (U-19).

Diaz debuteert vrijdag tegen Angola in het Grote stadion van Agadir. Naar verwachting start hij ook in de wedstrijd tegen Mauritanië op dinsdag 26 maart in hetzelfde stadion. Na deze twee wedstrijden speelt Marokko op 3 juni tegen Zambia en op 6 juni tegen Congo in de kwalificatiereeks voor het WK 2026.

Lees ook: Brahim Diaz zegt waarom hij voor de Atlas Leeuwen koos

Als halvefinalist van het WK 2022 streeft Marokko ernaar om zich te kwalificeren voor de Afrika Cup 2025 die in eigen land wordt gehouden, en voor het WK 2030 dat het koninkrijk samen met Spanje en Portugal organiseert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team