Zoeken

Brahim Díaz terug bij Real Madrid en eindelijk bij Marokko?

4 juni 2023 - 20:00 - Sport

©

De Marokkaans-Spaanse voetballer Brahim Díaz staat nog tot 2025 onder contract bij Real Madrid en zal volgend seizoen in het eerste elftal van Madrid spelen, na een uitleenperiode van drie jaar bij AC Milan. De beslissing wordt gesteund door de directie van Real Madrid en door coach Carlo Ancelotti en maakt het ook mogelijk voor de speler om toe te treden tot het Marokkaans elftal.

Brahim Diaz schitterde dit seizoen in de Serie A met zeven doelpunten en zeven assists in 44 wedstrijden, waaronder een mooie wedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Inter. Na drie jaar te zijn uitgeleend aan AC Milan, is de wedstrijd van Milan tegen Verona op maandag de laatste wedstrijd van Brahim bij de club. De in Malaga geboren speler keert terug naar Spanje om zich aan te sluiten bij Real Madrid, de club waar hij onder contract staat.

Lees ook: Dit zijn de vier spelers die Walid Regragui wil overtuigen

Spanje lijkt de deur dicht te houden voor zijn deelname in de nationale ploeg. La Roja-coach Luis de la Fuente riep Díaz, ondanks een indrukwekkend seizoen in Italië, niet op voor de Nations League, een teleurstellende beslissing voor de speler die wel al geselecteerd werd op U19- en U21-teams.

Lees ook: Walid Regragui vertelt over ontmoeting met Brahim Diaz

De situatie zou ertoe kunnen leiden dat Díaz overweegt om voor het Marokkaans elftal te spelen. Brahim heeft een vader van Marokkaanse afkomst en werd al meerdere keren benaderd door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) om het shirt van de Atlas Leeuwen, de halvefinalisten op het laatste WK, te gaan dragen. De volgende selectie zal in september plaatsvinden. Dat geeft Díaz genoeg tijd om een beslissing te nemen. Brahim wil dolgraag voor Spanje spelen, zoals hij al meerdere keren heeft gezegd, maar hij zou zich tot Marokko kunnen wenden als de coach hem blijft negeren voor de volgende wedstrijden van La Roja.

Bladna.nl