Zoeken

Rabat: ultramodern ziekenhuis voor 4,5 miljard dirham

24 mei 2024 - 13:00 - Economie

©

De bouw van het nieuw Academisch ziekenhuis Mohammed VI in Rabat is gegund aan Bymaro, de Marokkaanse dochteronderneming van Bouygues Construction. De werkzaamheden, met een prijskaartje van zo’n 450 miljoen euro, moeten in september 2025 worden afgerond.

Het Academisch ziekenhuis Mohammed VI "zal bestaan uit vier zesverdiepingen tellende gebouwen en een toren van 25 verdiepingen. Het zal topzorginfrastructuur en onderwijsfaciliteiten combineren op een totale oppervlakte van meer dan 275.000 m²", aldus een persbericht van woensdag.

Lees ook: Rabat krijgt "futuristisch" ziekenhuis van 33 verdiepingen

Het ziekenhuis zal 553 bedden en 20 operatiekamers tellen. Het project heeft tot doel "de regionale en nationale gezondheidspolitiek te ondersteunen", benadrukt men. "Dit ziekenhuis ambieert een referentie te worden voor de Marokkaanse academische ziekenhuizen van morgen, zowel op het vlak van architectuur, kwaliteit van zorg als onderwijs". In totaal zullen er in de piekperiode 3500 medewerkers (inclusief onderaannemers) werkzaam zijn in de instelling, aldus het persbericht.

Lees ook: Eerste Amerikaanse ziekenhuis van Marokko komt in Mehdia

Bymaro moet het Academisch ziekenhuis Mohammed VI in Rabat in september 2025 opleveren. Het is het derde ziekenhuisproject dat de Marokkaanse dochteronderneming van Bouygues Construction de afgelopen vijf jaar uitvoert, na het Academisch ziekenhuis Mohammed VI in Bouskoura in 2019 en Smart Health Care City in Benguerir, dat momenteel in aanbouw is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team