Zoeken

Eerste Amerikaanse ziekenhuis van Marokko komt in Mehdia

1 december 2022 - 18:00 - Marokko

©

Een Amerikaanse medische organisatie gaat samen met haar partners het eerste Amerikaanse ziekenhuis in Marokko bouwen. Het ziekenhuis komt in Mehdia, in de regio Kenitra.

Het ziekenhuis zal een capaciteit van 700 bedden hebben en 5200 arbeidsplaatsen creëren. De Amerikaanse medische organisatie "Mayo Clinic" en de Internationale Investeringsgroep "IIG Groep", brachten in dit kader een bezoek aan het Ibn Rochd Ziekenhuis in Casablanca en het Hoger Instituut voor Gezondheidswetenschappen in Settat. Daar kondigde Barakat Ali AlShanableh, CEO van IIG, de bouw van het Amerikaans ziekenhuis in Mehdia aan.

Lees ook: Grootste ziekenhuis van Noord-Afrika opent binnenkort in Tanger (video)

"De genereuze koninklijke uitnodiging aan buitenlandse investeerders in de gezondheidssector en het gunstige investeringsklimaat van Marokko, moedigden ons aan om te investeren in de bouw van het eerste Amerikaanse ziekenhuis in Mehdia," aldus AlShanableh. Het grootschalig project omvat ook "een Amerikaanse medische universiteit met plaats voor 2000 studenten, waarvan 25% plaatsen gratis worden gereserveerd voor Marokkaanse studenten die academisch uitblinken en uit gezinnen met een laag inkomen komen", voegde hij eraan toe.

Lees ook: Rabat krijgt "futuristisch" ziekenhuis van 33 verdiepingen

De organisatie Mayo Clinic werd 150 jaar geleden opgericht en is door het tijdschrift Newsweek voor het jaar 2022 op nummer 1. In de afgelopen zeven jaar is de medische organisatie door het tijdschrift U.S. News ook uitgeroepen tot het beste ziekenhuis in de Verenigde Staten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team