Zoeken

Boot Marseille-Tanger Med geteisterd door bedluizen

28 juli 2022 - 09:00 - Economie

©

Er zijn bedwantsen gevonden op de veerboot Girolata tijdens een overtocht van Marseille naar Tanger Med. Rederij La Méridionale verontschuldigt zich bij de slachtoffers.

"Sommige van onze passagiers werden onlangs het slachtoffer van bedwantsen aan boord van de Girolata, het spijt ons zeer en we bieden hen onze excuses aan," staat in een bericht op de Facebook-pagina van de rederij. La Méridionale legt uit dat de aanwezigheid van bedwantsen zeker niet te wijten is aan een gebrek aan netheid en hygiëne.

"Sinds enkele dagen worden op de stopplaatsen van de Girolata radicale maatregelen genomen door twee bedrijven die gespecialiseerd zijn in de behandeling met biociden en ontsmetting. De passagiersruimten van het schip zijn behandeld met krachtige insecticiden zoals PERMAX 250 (biocide) en DOBOL (damp)," aldus La Méridionale. "Deze ruimten zijn: de gebedsruimte, de barlounge en de Lido-bar. De zitbanken in de barlounge worden gedemonteerd en via de ventilatie wordt gefumigeerd. De speelzaal en de kinderspeelzaal worden met biocide behandeld."

Maar deze maatregelen konden niet voorkomen dat de bedluizen de Girolata konden binnendringen. "Dit insect, dat gewoonlijk in de bagage meereist, is een plaag voor de toeristische sector. Hoewel regelmatig preventieve en curatieve behandelingen worden uitgevoerd, blijft de volledige uitroeiing van deze insecten zeer complex", aldus de maatschappij. La Méridionale verzekerde ook dat "preventieve maatregelen zullen worden gehandhaafd bij elke tussenstop in Marseille".

"Omdat wij zeer veel aandacht besteden aan hygiëne en comfort, blijven wij waakzaam op dit punt omdat wij u graag in de beste omstandigheden aan boord van onze schepen verwelkomen," besluit La Méridionale.

Bladna.nl