Zoeken

Vahid Halilhodzic verandert aanpak Marokkaanse spelers

11 september 2021 - 11:20 - Sport

©

De vanwege de staatsgreep gemiste wedstrijd van zondag 5 september in Conakry, heeft de coach van de Atlas Leeuwen in staat gesteld te werken aan de samenhang van de groep. De teamleden waren een aantal dagen ontredderd door de geschillen naar aanleiding van het niet oproepen van Hakim Ziyech.

Vahid Halilhodzic riep de Marokkaanse spelers op harder te werken om hun plaats te verdienen in de nationale ploeg. De angst, onzekerheid en bezorgdheid die de Marokkaanse delegatie in Conakry heeft ervaren, waren een gelegenheid om de banden aan te halen en te werken aan de groepscohesie.

De coach, die als een stugge man wordt beschouwd, heeft besloten om dichter bij zijn spelers te gaan staan en contact met hen te behouden in aanloop naar de volgende wedstrijd. Dat is het kamp ter voorbereiding van de dubbele confrontatie tegen Guinee Bissau voor de 3ᵉ en 4ᵉ dagen van de WK-kwalificatiewedstrijden van 2022, schrijft het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Rekening houdend met de nare ervaring van de staatsgreep terwijl zij aan een wedstrijd zouden deelnemen, heeft de coach de spelers psychologisch ondersteund voordat zij terug naar hun respectieve clubs vertrokken. Vahid Halilhodzic vroeg de Marokkaanse spelers om de verschillende emoties die ze in Conakry ervaarden te beteugelen en hun inspanningen te richten op de volgende wedstrijden.

Hij benadrukte ook het belang van het spelen voor eigen land en nodigde hen uit het beste van zichzelf te geven bij hun clubs, om zo een plaats te veroveren in de volgende internationale competities zoals het Afrikaanse kampioenschap voetbal of de kwalificaties voor de Wereldbeker.

Momenteel staat Marokko tweede met 3 punten, maar met één wedstrijd achterstand. Volgende maand zullen de Atlas Leeuwen het opnemen tegen de Lycaons van Guinee-Bissau in Nouakchott in Mauritanië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team