Zoeken

Marokko boekt zege tegen Soedan in WK-kwalificatie

3 september 2021 - 11:20 - Sport

©

Marokko heeft donderdagavond in het Moulay Abdellah sportcomplex in Rabat, Soedan met 2-0 verslagen in de kwalificatiereeks voor het WK-2022 in Qatar.

De Atlas Leeuwen openden de score tegen Soedan in de 10e minuut dankzij een doelpunt van Nayef Aguerd. De Soedanese Mohammed Abuaagla Abdalla scoorde in de 54e minuut tegen zijn eigen ploeg, waardoor Marokko de wedstrijd won met een score van 2-0.

Lees ook: Vahid Halilhodzic wil Marokko kwalificeren voor WK

Bondscoach Vahid Halilhodzic reageerde verheugd op de overwinning die volgens hen te danken is aan de spelers. Hij benadrukte echter dat de Atlas Leeuwen nog meer kunnen. "Deze eerste overwinning is verdiend maar we hebben veel kansen gemist. Toch moeten we de spelers feliciteren. We kunnen nog beter spelen. We zijn nog maar aan het begin. De nieuwe spelers waren overtuigend en hebben hun kwaliteiten getoond. Marokko zal bij elke wedstrijd sterker zijn", aldus de bondscoach na de kwalificatiewedstrijd.

Over het duel tegen Guinee dat begin volgende week in Conakry gepland staat verklaarde Halilhodzic "nog meer te verwachten van de spelers". "We gaan genieten, rusten en de volgende wedstrijd rustig voorbereiden. Deze zal heel verschillend en fysiek moeilijker zijn", concludeerde de bondscoach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team