Zoeken

Spot bondscoach Algerije met Marokko?

9 oktober 2023 - 22:00 - Sport

©

Tijdens een persconferentie over de vriendschappelijke wedstrijd tussen Algerije en Egypte die deze maand zal plaatsvinden, sprak Djamel Belmadi, de coach van de Fennecs, over Marokko.

"We hebben tegen iedereen gespeeld, of het nu in een officiële wedstrijd of een vriendschappelijke wedstrijd was. Egypte was het enige team uit de Afrikaanse top 10 dat we nog niet hadden ontmoet. Marokko is een ander verhaal. We hebben al drie of vier keer geprobeerd om een wedstrijd tegen hen te regelen. Het zou een kwalitatieve derby zijn met veel voordelen", zei Djamel Belmadi tijdens een persconferentie.

Lees ook: Djamel Belmadi vol lof over Walid Regragui en de Atlas Leeuwen

Een derby tussen de Atlas Leeuwen en de Fennecs is altijd iets om naar uit te kijken. De laatste belangrijke confrontatie tussen de twee teams in 2011 was historisch. Marokko versloeg Algerije met 4-0. In de Arabische beker van 2021 eindigde de wedstrijd tussen de twee landen in een overwinning voor de Fennecs na de strafschoppenreeks (1-1, 3-4). Door de jaren heen zijn Marokko en Algerije uitgegroeid tot grote voetbalnaties.

Lees ook: Bondscoach Algerije Djamel Belmadi stemt voor Marokko op FIFA The Best Awards 2022

"Naast individuele en collectieve kwaliteit is Egypte altijd aanwezig op grote evenementen. Er wacht ons een grote tegenstander. We hebben tegen de hele top 10 gespeeld, en nu hebben we deze wedstrijd, we gaan een mooie uitdaging tegemoet", voegde de coach van het Algerijns elftal eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team