Zoeken

In Bleiswijk doodgestoken Ridouan ontsnapte al aan aanslag

15 oktober 2021 - 16:20 - Marokko

©

De 39-jarige Ridouan, die op donderdag 30 september werd neergestoken in Bleiswijk, werd in het verleden veroordeeld voor witwassen en ontsnapte eerder al aan de dood tijdens een gewelddadige ontvoering in 2019.

Na meldingen van getuigen over een zwaargewonde man op straat, vonden de hulpdiensten Ridouan’s gehavende lichaam op 30 september voor een sportschool in Bleiswijk. Er werd ter plekke een spoedoperatie uitgevoerd, maar Ridouan overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Lees ook: Noureddine H. in Spanje aangehouden voor vergismoord in Amsterdam

Dezelfde ochtend waren omwonenden getuige van een hevige ruzie, een kilometer verderop. Volgens een buurvrouw zouden hierbij meerdere mannen betrokken zijn geweest en zou iemand meermaals ’hou hem vast’ hebben geroepen. Ze zag ook hoe iemand gewelddadig in een auto werd geduwd, schrijft het AD.

Lees ook: Marokkaanse vrouw op straat neergestoken in Brussel

Ridouan werd in april 2018 veroordeeld voor het witwassen van geld en het handelen in gestolen auto-onderdelen. De opsporingsdiensten vonden tijdens een inval in zijn garagebedrijf in Wormerveer ruim 3,3 miljoen euro aan contant geld, waarvan het grootste deel in autobanden verborgen zat. De agenten vonden ook auto’s met verborgen ruimtes, nagemaakte sleutels en GPS-trackers.

Twee jaar geleden ontsnapte Ridouan ternauwernood aan een gewelddadige dood toen hij in de buurt van zijn woning mishandeld en ontvoerd werd. Zijn duim en ringvinger werden tijdens de ontvoering met een pistool kapot geslagen, hij kreeg klappen tegen het hoofd, werd beschoten en bijna gewurgd. Toen de politie, die gealarmeerd werd door getuigen, de achtervolging inzette kon hij aan zijn ontvoerders ontsnappen.

Lees ook: Arrestatie voor vergismoord Amsterdamse Mohamed Bouchikhi

Na het incident in Bleiswijk kwam er de bij de politie ook een melding binnen van een vechtpartij in Rotterdam-Zuid, waarbij mogelijk geschoten was. Agenten vonden er meerdere tassen met verdovende middelen en vermoeden dat er een link is met de dood van Ridouan. Een 46-jarige verdachte meldde zich zelf bij de politie en werd aangehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team